meubelatelier

In het digitale meubelatelier kunt u zien wat De Praktijk zoal gemaakt heeft. De portfolio is zeer gevarieerd. Zo maakt De Praktijk naast los meubilair zoals tafels en kasten, ook veel ingebouwd meubilair, van keukens tot lichtarmaturen, van sauna's tot winkelinrichting. Voor buiten maakt De Praktijk meubilair, veranda's, tuinhuisjes en tuinornamenten.
Veel van het uitgevoerde werk is ontworpen door de Groninger ontwerper Jaap Thoenes. Maar De Praktijk voert ook door uzelf bedachte / ontworpen meubels en verbouwingen uit, al dan niet samen met u, de opdrachtgever.

U kunt tegen een vast uurtarief ondersteuning krijgen bij een verbouwing of bij het maken van een meubel.

U kunt de uitvoering van uw ontwerp ook aan De Praktijk uitbesteden. Deze opdrachten kunnen op basis van uurloon of op basis van een offerte worden uitgevoerd.

Als u al wel een idee heeft, maar nog geen ontwerp, kan De Praktijk u in contact brengen met de Groninger ontwerper Jaap Thoenes, die uw idee in een concreet ontwerp vertaalt. De Praktijk kan dit ontwerp dan op basis van een werktekening uitvoeren (tegen uurloon of geoffreerd bedrag).

Prijzen
Mijn vaste uurtarief is € 25,00 per uur (excl. BTW).
In offertes voor meubels, verbouwingen en grote projecten is arbeidsloon vaak de grootste post. Hoeveel tijd er nodig is, hangt af van de aard, omvang en detaillering van het werk.
Natuurlijk zijn er ook materiaalkosten. De soorten hout waar ik graag mee werk zijn: esdoorn, iep, beuk, grenen, essen en plataan. Afhankelijk van de gekozen houtsoort, hangt daar een prijskaartje aan. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Fijnhout Drenthe of de Arnhemse Fijnhouthandel. Van der Naald in Doezum heeft ook veel inlands hout, maar geen website.
Daarnaast werk ik veel met plaatmateriaal: berkenmultiplex, garantplex en MDF lakdraagfolie. Vooral bij grotere projecten kan het gebruik van plaatmateriaal in vergelijking met massief hout bij de kosten drukken.